Over ons

Werkplein Drentsche Aa is de sociale dienst voor de gemeenten Aa en Hunze, Assen en Tynaarlo.

Wij zijn er voor inwoners die geen of weinig eigen inkomen en vermogen hebben. En wij zijn er voor werkgevers die personeel zoeken.
 

Inwoner Werkgever

Bent u inwoner met geen of weinig eigen inkomen en vermogen?

Dan zorgen wij ervoor dat u een uitkering of (inkomens)voorziening ontvangt en dat u direct op weg gaat naar school, werk, ondernemerschap of participatie.

 

 

We werken:

Bent u werkgever en zoekt u personeel?

Dan zorgen wij er voor dat geschikte kandidaten worden voorgedragen. U kunt bij ons terecht met reguliere vacatures, voor afspraakbanen, werk-leerbanen en stageplaatsen.

Samen met u zorgen we voor een passende match.

Dat doen we:

Snel Snel

We hebben ambitieuze servicenormen, ambitieuzer dan de wettelijke. Als u bij ons komt krijgt u zo snel mogelijk duidelijkheid over uw uitkering en de vervolgstappen.

U hoort direct van ons of wij mogelijk geschikte kandidaten hebben. Daarnaast spreken wij met u af wanneer u kandidaten aangeleverd krijgt.

Slim Slim

We werken vanuit uw vraag en mogelijkheden. U heeft zelf de regie en maakt uw eigen routekaart naar school, werk of participatie. We werken samen met partijen die er voor zorgen dat u weer snel meedoet en meetelt.

 

 

We werken vanuit uw vraag en we kennen uw bedrijf.
We werken samen in de arbeidsmarktregio (provincie Groningen plus Noord-Drenthe), zodat het totale aanbod beschikbaar is voor u.

Deze samenwerking heet “Werk in Zicht”.

 

Simpel Simpel

U weet waar u moet zijn en we maken het zo makkelijk mogelijk met, als het mag, geen bureaucratische rompslomp. Ook kan er steeds meer via internet.

 

U heeft één contactpersoon voor de dienstverlening van het Werkplein, Werk in Zicht, het SW-bedrijf en economische zaken van uw gemeente. De bureaucratie van wet- en regelgeving en subsidies nemen wij voor onze rekening.

Dichtbij Dichtbij

Op steeds meer plekken komt u ons tegen. Op scholen, in buurthuizen, gemeentehuizen en bij werkgevers. Daar treffen we u en bent u in uw eigen omgeving. Dit zorgt er voor dat we samen met u effectief opereren.

Wij komen graag naar u toe en werken bij u in de buurt. Dichtbij betekent ook dat we makkelijk bereikbaar zijn zowel telefonisch als via mail of website.

 

Doeltreffend Doeltreffend

Het doel is leidend. Dat betekent dat we wet- en regelgeving als instrument gebruiken en zo inzetten dat u zo snel mogelijk uw doel bereikt.

We zijn pas tevreden als u dat bent. We werken “op maat” en zorgen ervoor dat de juiste man of vrouw op de juiste plek terecht komt.

Duidelijk Duidelijk
Wij zijn duidelijk in wat we hebben te bieden en wat we van u verwachten. Voor ons is afspraak afspraak. Dat verwachten we ook van u. We werken vanuit vertrouwen, en zijn streng als u ons vertrouwen beschaamd.

We zijn duidelijk in wat we hebben te bieden en wat we verwachten. We zeggen wat we doen en doen wat we zeggen. Afspraak is afspraak.