Werkplein Drentsche Aa tekent convenant met Taalhuis Gieten

09-09-16

Donderdag 8 september Werkplein Drentsche Aa een convenant ondertekend met het Taalhuis in Gieten. Het taalhuis opende deze dag haar deuren in de bibliotheek in Gieten.

Samenwerken

Maar liefst anderhalf miljoen Nederlanders kunnen niet goed lezen, schrijven en communiceren in het Nederlands. Ongeveer de helft van deze mensen heeft een baan. De gevolgen van een taalachterstand, op de werkvloer en daarbuiten, zijn groot. In de gemeente Aa en Hunze ligt het percentage van aantal laaggeletterden tussen de 11% en 14%. Met het tekenen van het convenant geven wij aan dat wij ons actief inzetten voor mensen met een taalachterstand. Zowel werknemers als werkgevers kunnen bij het Taalhuis terecht voor advies en ondersteuning.

Taal is de motor

In welke sector je ook werkt , het is belangrijk dat werknemers de Nederlandse taal goed beheersen. Wij zien in ons dagelijks werk hoe belangrijk taal is. Daarom nemen wij onze verantwoordelijkheid en zetten ons in om het taboe te doorbreken. Taal is de motor, in welke sector je ook werkt. Taal helpt je vooruit. Samen met het Drenthe College, Impuls en Stichting lezen en schrijven zeggen wij dan ook volmondig ‘ja’ tegen dit convenant.

 

Meer nieuws
Nieuwsarchief »