Staatssecretaris Van Ark op bezoek in Assen

29-01-19

Maandag 28 januari bracht Staatssecretaris Van Ark, van sociale zaken en werkgelegenheid, een werkbezoek bij BIMair air ducts en De Drentse Zaak in Assen. Van Ark draagt mensen met afstand tot de arbeidsmarkt en organisaties die hierin ondersteuning bieden een warm hart toe. “Het is belangrijk dat je mensen niet afschrijft maar op weg helpt, soms met een steuntje in de rug en als het nodig is met een stok achter de deur. Met oog voor het draagvlak onder de solidariteit”, zo luidt de visie van Van Ark. En juist deze visie ondersteunt BIMair air ducts. De nieuwe fabriek in Assen is speciaal ingericht om mensen een met grote afstand tot de arbeidsmarkt een baan te bieden. De staatssecretaris werd ontvangen door wethouder Roald Leemrijse.

BIMair air ducts

BIMair air ducts is producent en leverancier van luchtkanalen. In Assen vindt een groot deel van de productie plaats in de fabriek aan de Van Vlissingenstraat 55. Bij het inrichten van de fabriek is vanaf de opbouw gekeken hoe  mensen met een structurele afstand tot de arbeidsmarkt hier duurzaam werk kunnen doen. En dat is uniek. “De productielijn is zo ingericht dat juist deze groep werkzoekenden hier goed uit de voeten kan. De kans dat zij elders volledig aan het werk kunnen is erg klein. Terwijl wij ervaren dat het hier gaat om een zeer gemotiveerde groep werkzoekenden”, aldus Jorrin Janssen, directeur en oprichter van BIMair air ducts. Voor het invullen van de vacatures werkt BIMair air ducts nauw samen met Werkplein Drentsche Aa. De Staatssecretaris kreeg een rondleiding van Jorrin Janssen en Armanda Smit, samen vormen zij de directie van het bedrijf.

De Drentse Zaak

Aansluitend op het bezoek bij BIMair air ducts vond een ronde tafel gesprek plaats bij De Drentse Zaak. Tijdens dit gesprek werd onder andere besproken hoe wet- en regelgeving op een slimme manier in te zetten om mensen met afstand tot de arbeidsmarkt beter aan het werk te helpen, of te starten als zelfstandig ondernemer. “Via de Drentse Zaak stimuleren wij ondernemende bijstandsgerechtigden om via een eigen onderneming zelf inkomen te verkrijgen. Ook daarmee jagen wij het lokale ondernemerschap aan,” aldus Leemrijse. Van Ark was onder de indruk van de initiatieven en hoopt nog een keer terug te keren om de verdere resultaten te aanschouwen.

 

Meer nieuws
Nieuwsarchief »