Assen verheugd over samenwerking nieuwe werkgever

18-12-17


ASSEN – Medio 2018 opent een unieke onderneming haar deuren in Assen. In het pand aan de Vlissingenstraat start dan Bimair, het productiebedrijf van Janssen Klimaattechniek.

Assen krijgt hiermee de meest moderne fabriek in de klimaattechniek. Uniek is dat de fabriek wordt voorzien van een rollerbandsysteem welke op diverse plekken wordt aangepast. Speciaal voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Donderdag 7 december ondertekende de directie van Janssen daarom een samenwerkingsconvenant met de Gemeente Assen en Werk in Zicht.

“Het is mij, in mijn loopbaan als bestuurder, nog niet eerder overkomen dat ik mijn handtekening mag zetten onder een convenant dat gaat leiden tot de start van een onderneming die als doel heeft mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan de slag te helpen”, aldus wethouder A. Smit van de Gemeente Assen. Hij ondertekende namens de gemeente het convenant. Werk in Zicht heeft als taak nieuwe werknemers voor Bimair te werven. In 2018 start Bimair eerst met 20 mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. De verwachting is dat er in 2022 140 medewerkers aan het werk zijn. Bimair is een echte sociale onderneming die ervoor kiest kwetsbare mensen zicht te bieden op betaald werk. Mensen met een beperking en mensen zonder een beperking.

De eerste medewerkers zijn al aan de slag met het demonteren van de oude fabriek en straks het opbouwen en inrichten van de nieuwe fabriek van Bimair. Een aanwinst voor Assen en omgeving.

Op de foto: ondertekening convenant op 7 december in de fabriek van Bimair. Van links naar rechts: Arjan Schonewille namens Werk in Zicht, Armanda Janssen namens Janssen Klimaattechniek, Albert Smit, wethouder gemeente Assen en Marc Stevens namens Janssen Klimaattechniek.

 

 

 

Meer nieuws
Nieuwsarchief »