Witgoedregeling

Meedoenregeling gemeente Tynaarlo

Met ingang van 1 januari 2016 kunnen alle inwoners met een laag inkomen in aanmerking komen voor de vervanging van een koelkast, wasmachine, kookplaat of stofzuiger. U kunt daarvoor hier een witgoedregeling aanvragen.


Voorwaarden

  • u hebt voorafgaand aan de aanvraag 36 maanden onafgebroken een inkomen gehad van minder dan 110 procent van de bijstandsnorm. vanaf 1 juli 2016 geldt een inkomen van 120 procent van de bijstandsnorm (maximale inkomen)
  • uw vermogen, in de drie jaar voorafgaand aan uw aanvraag, ligt onder de geldende vermogensgrens (maximale vermogen)
  • het apparaat is ten minste 5 jaar oud en is niet meer te repareren. Dit moet door een erkende reparateur worden bevestigd.


Reparatie wasmachine of koelkast mogelijk
In het geval van een wasmachine of koelkast, komt er eerst een reparateur van Werkplein Drentsche Aa bij u langs. De reparateur maakt een afspraak met u om na te gaan of de wasmachine of koelkast gerepareerd kan worden. Is dat het geval, en zijn de kosten van reparatie niet hoger dan € 100,00, dan doet de reparateur dit. In dat geval betaalt Werkplein Drentsche Aa de kosten rechtstreeks aan de reparateur.

Zijn de reparatiekosten echter hoger dan € 100,00 dan mag u kiezen:

  • of u betaalt het verschil zelf bij zodat u uw eigen wasmachine of koelkast kunt behouden
  • of u kiest een nieuw apparaat uit voor een bedrag volgens de Nibud norm.


Reparatie wasmachine of koelkast niet mogelijk
Als uw wasmachine of koelkast niet meer gerepareerd kan worden en u voldoet ook aan de overige voorwaarden, dan ontvangt u een nieuwe wasmachine of koelkast van Werkplein Drentsche Aa. Deze wordt door onze leverancier bij u thuis bezorgd.
Gaat het om een kookplaat of stofzuiger dan komt er geen reparateur bij u langs maar wordt u direct gebeld door onze leverancier.

Er wordt maximaal één keer per twaalf maanden een apparaat vergoed. U ontvangt een vergoeding voor vervanging van het defecte apparaat, nadat u het bewijs van niet te repareren van een erkend reparateur hebt ingeleverd.

Hoogte van de vergoeding
De kosten worden vergoed tot maximaal het bedrag volgens de NIBUD prijzenlijst.