Witgoedregeling

Meedoenregeling gemeente Assen

Als inwoner van de gemeente Assen kunt u in aanmerking komen voor de vervanging van uw witgoedapparaten. Dit geldt alleen voor een koelkast , wasmachine, kookplaat of stofzuiger. U kunt hier een witgoedregeling aanvragen.

De voorwaarden

  • uw koelkast, wasmachine, kookplaat of stofzuiger kapot is en minimaal 5 jaar oud is
  • u hebt in het huidige kalenderjaar (1 januari t/m 31 december) nog geen witgoedapparaat vergoed of gerepareerd gekregen
  • voorafgaand aan de aanvraag 3 jaar onafgebroken een inkomen hebt gehad van minder dan 120 procent van de bijstandsnorm (maximale inkomen)
  • u weinig vermogen hebt (maximale vermogen)
  • uw wasmachine of koelkast niet meer gerepareerd kan worden (kookplaten en stofzuigers worden niet gerepareerd).


Reparatie wasmachine of koelkast mogelijk
In het geval van een wasmachine of koelkast, komt er eerst een reparateur namens Werkplein Drentsche Aa bij u langs. De reparateur maakt een afspraak met u om na te gaan of de wasmachine of koelkast gerepareerd kan worden. Is dat het geval, dan doet de reparateur dit. De kosten voor de reparatie betaalt Werkplein Drentsche Aa rechtstreeks aan de reparateur.

Reparatie wasmachine of koelkast niet mogelijk
Als uw wasmachine of koelkast niet meer gerepareerd kan worden en u voldoet ook aan de overige voorwaarden, dan ontvangt u een nieuwe wasmachine of koelkast van Werkplein Drentsche Aa. Deze wordt door onze leverancier bij u thuis bezorgd.

Gaat het om een kookplaat of stofzuiger dan komt er geen reparateur bij u langs maar wordt u direct gebeld door onze leverancier.