Werk vinden

Hieronder leest u hoe u de kans op het vinden van werk vergroot.

Sociaal netwerk gebruiken

De meeste mensen vinden een baan via vrienden, familie of kennissen. Start daarom met uw netwerk te laten weten dat u werk zoekt. En vraag hen om hierbij te helpen.

Digitale netwerk gebruiken

Lid van Facebook, Linked-in of Hyves? Laat ook deze vrienden of contacten weten dat u op zoek bent naar werk. Vraag hen ook te helpen bij de zoektocht.

Uitzendbureaus

Schrijf u in bij uitzendbureaus. Zij hebben veel vacatures beschikbaar. Misschien zit er een geschikte baan voor u bij. Ook als het om een tijdelijke baan gaat, is de kans groot dat hier uiteindelijk een vaste baan uit voortkomt. Bekijk hier een overzicht met de contactgegevens van uitzendbureaus in de regio.

Vacatures

De reguliere manier van solliciteren is op vacatures. U vindt vacatures:

In de meeste gevallen schrijft u een brief of e-mail om uw belangstelling te laten zien. Ook stuurt u een curriculum vitae mee (kortweg cv). Op www.werk.nl staan tips voor het schrijven van een sollicitatiebrief.

Open sollicitatie

U kunt ook een open sollicitatie doen. Dat betekent informeren bij bedrijven of zij werk voor u hebben, zonder dat het bedrijf een advertentie heeft geplaatst. Dit kan door de bedrijven zelf te bezoeken, te bellen of een e-mail of brief te sturen. Geef dan kort en krachtig aan dat u werk zoekt en waarom u iets voor het bedrijf kan betekenen.

Cv op websites plaatsen

U kunt uw cv op veel plaatsen achterlaten. Zo weten mensen dat u werk zoekt. Dit kan bijvoorbeeld bij uitzendbureaus, maar ook door uw cv op websites te plaatsen, zoals:

TIP: voor als u druk naar werk zoekt

Houd uw sollicitatieactiviteiten en plannen goed bij in een overzicht, zodat u deze met de werkcoach kan bespreken.